0 800 21 77 64

ТОВ МОДУЛЬ-УКРАЇНА

ВІТЧИЗНЯНИЙ ВИРОБНИК, ЄВРОПЕЙСЬКА ЯКІСТЬ

Архiв: 2024 2023 2022
  • < повернутися
  • Найбільші представники металургійної галузі в Україні домовилися про співпрацю з Міністерством освіт

    2 травня

    З метою реалізації Національного плану дій щодо впровадження Національної рамки кваліфікацій, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 р. № 1341, 24 січня у Дніпропетровську в рамках спільного проекту корпорації «СКМ» (Систем Кепітал Менеджмент), Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Конфедерації роботодавців України з розроблення професійних стандартів та новітніх галузевих стандартів освіти, за ініціативи Федерації металургів України відбулася зустріч найбільших представників металургійної галузі, яку присвячено організації розроблення професійних кваліфікацій в Україні.

    У зустрічі взяли участь Сергій Притоманов, виконавчий директор Федерації металургів України, Ярослав Болюбаш, директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Родіон Колишко, директор департаменту з питань розвитку трудового потенціалу Конфедерації роботодавців України, Наталія Ємченко, директор зі зв’язків з громадськістю і комунікаціям корпорації «СКМ», Олена Осінкіна, старший експерт аналітичного центру «БЕСТ», Сергій Мельник, директор науково-дослідного інституту соціально-трудових відносин Міністерства соціальної політики, Алла Луцька, начальник відділу департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, спеціалісти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, представники найбільших підприємств металургійної галузі в Україні, зокрема Костянтин Войцеховський, директор з персоналу і адміністрації «МК Азовсталь», Микола Грейнерт, директор департаменту з управління персоналом корпорації «ІСД», Ірина Єфімчук, директор департаменту персоналу «Arcelor Mittal Кривий Ріг» та Оксана Марина, директор з персоналу корпорації «Інтерпайп».

    Директор департаменту вищої освіти МОНмолодьспорту Ярослав Болюбаш наголосив, що проект, який нині реалізує компанія «СКМ» за участю Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Конфедерації роботодавців України, а тепер і Федерації металургів України, є серйозною реальною інвестицією в освіту. У рамках спільного проекту вперше в історії України освіта предметно об’єдналася з роботодавцями, виробничниками.

    «Ми переконані, змістова частина нових галузевих стандартів освіти суттєво відрізнятиметься від нині діючих, і насамперед тому, що вони базуватимуться на реальних професійних стандартах»,- зазначив Ярослав Болюбаш.

    «Не секрет, що така високотехнологічна галузь як металургія відчуває гостру потребу в кваліфікованих кадрах, підготовлених відповідно до новітніх стандартів. На жаль, до недавнього часу в Україні не існувало діалогу працедавців і системи освіти, що вело до неготовності випускників включитися в роботу на підприємстві», - поділилися представники компаній.

    Така ініціатива не тільки допоможе представникам освіти зрозуміти потреби виробництва та значно підвищити якість підготовки кадрів для металургійної галузі, але й створить дієвий механізм регулярного інформування системи освіти про потреби ринку праці.

    Під час зустрічі обговорено перспективи створення галузевої ради для розроблення галузевих професійних стандартів, співпраці з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту зі створення нових галузевих стандартів освіти, адаптованих до потреб металургійної галузі.